2009. április 19., vasárnap

Almás pite - fiam kedvence


Az almás pite a fiam nagy kedvence és a családé is:)))
Szerintem elkészítése nem túl komplikált és ha marad belőle másnap is finom.
Elkészítése:
40 dkg lisztbe elmorzsolunk egy egész ráma margarint. Hozzáadok: 12 dkg cukrot, 1 tojás sárgáját, 1/2 citrom levét, 1 csomag sütőport, 1 csomag vaniliás cukrot, 2 evőkanal tejfölt és az egészet összedolgozzuk. Könnyen gyúrható és hamar kész. A kész tésztát 2 részre osztjuk és félrerakjuk pihenni míg a tölteléket elkészítjük. kb 2 kg almát meghámozunk és lereszeljük. Az almától függ, hogy mennyire cukrozzuk, ha savanyú akkor több porcukor kell bele, ha édes az alma akkor eltekinthetünk a porcukortól, ez izlés dolga. A reszelt almához teszek még őrölt fahéjjat is. A reszelt almát, cukrot, fahéjat összekeverem és félrerakom. Begyújtom a sütőt 200 fokra, egy kb 20x30 tepsibe belerakom a sütőpapírt a szélein is eligazítom.
Ezután az első cipót lisztezett deszkán tepsi méretűre nyújtom és sodrófa segítségével a tepsi aljába simítom, ezután vékony rétegbe szórok rá zsemlemorzsát és rárakom a kifacsart almát (én ilyenkor mindig megszoktam kóstolni az almát, hogy elég édes-e, mert még lehet utólag cukrozni, nálunk nem szeretik a savanyú pitét). Elegyengetem a kifacsart almát a tepsibe és a második cipót is lisztezett deszkán kinyújtva ráhelyezem az almára. Eligazítom a széleit, és villával megszurkálom. Mehet a sütőbe, nálam ez 40 perc, alsó-felső sütéssel. Ha hűlt, szeletelem porcukorral megszórva tálalom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!!

1 megjegyzés:

  1. A képen istenien nézett ki, kipróbáltam. Tényleg könnyen gyúrható és nagyon finom!!!
    Köszöni a családom:-) Valéria

    VálaszTörlés